18 Mart 2025 15:05

Yerine kayyım atanan Dersim Belediye Başkanı Konak’ın duruşması görüldü

Dersim - Yerine kayyım atanan Dersim Belediyesi Belediye Başkanı Cevdet Konak'a yerel seçim çalışmalarında yaptığı konuşmalar nedeniyle Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ertelendi.

‘Örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla görülen üçüncü duruşmaya Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ve EMEP Dersim İl Örgütü, DEM Parti Dersim İl Örgütü ve  Evrensel Gazetesi yazarı Fatih Polat da katıldı.

Savcının, Konak’ın Dersim Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra yaptığı konuşmayla ilgili açılan soruşturma dosyasının akıbetinin sorulması talebine karşılık, mahkeme dosyanın akıbetinin sorulmasına karar verdi. Ayrıca, Konak’ın duruşmalardan bağışık tutulmasına da  karar vererek, dava 13 Mayıs 2025 tarihine ertelendi. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Patrona 0, işçiye yüzde 29
Vergide büyük yüzsüzlük

Patrona 0, işçiye yüzde 29

Maliye Bakanı Şimşek vergide adalet vurgusu yaparken, Türkiye’nin en büyük 10 sanayi şirketinin ödediği kurumlar vergisi, cirolarına oranla yüzde 0 ile binde 1 arasında kaldı. Vergi yükü her zaman olduğu gibi işçilerin sırtında kaldı. Faiz ödemelerine ayrılan pay rekor kırdı.

2024'de Ford Otosan'ın ödediği vergi oranı: yüzde 0,02

Arçelik'in ödediği vergi oranı: yüzde 0

Ereğli Demir Çelik'in ödediği vergi oranı: yüzde 0

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
10 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et